fbpx
Сьогодні
19:08 10 Тра 2020

У МЗС заявили, що обмежень на виїзд українців за кордон немає

Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень на виїзд українців за кордон, але повітряне сполучення в Україні офіційно закрите.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Так, у зовнішньополітичному відомстві прокоментували заяву посольства Британії щодо нібито необхідності отримання спеціального дозволу для виїзду українців за кордон.

"В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення. У цьому контексті МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють", – заявили у відомстві.

У МЗС наголосили, що жодної іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання спеціального дозволу на виїзд українців, в тому числі з дозволом на проживання в інших країнах, міністерство не надавало.

"В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні", – додали в МЗС.

Раніше Британське посольство заявляє, що Україна забороняє виїзд своїх громадян без дозволу МЗС.

Повідомлялося, що Кабмін розпочав перемовини з країнами ЄС, які хочуть офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.

Також Зеленський заявив, що Україна не блокуватиме виїзд працівників за кордон, але з умовою.

Читайте також: Що буде з українськими заробітчанами після карантину?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: