fbpx
Сьогодні
13:12 10 Тра 2020

У МЗС повідомили про викрадення піратами українського моряка

Міністерство закордонних справ України підтвердило викрадення українського моряка піратами біля берегів Екваторіальної Гвінеї.

"За попередньою інформацією, у результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна",  – повідомив у коментарі Укрінформу директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Дипломат підтвердив інформацію про те, що пірати атакували танкер RIO MITONG поблизу порту Малабо. І викрали українського моряка просто з борту вантажного судна.

Зараз посольство України в Бельгії встановлює контакт з судновласником та оператором судна щодо перевірки цієї інформації та з'ясування обставин справи.

А посольства у Сенегалі (відповідає за Екваторіальну Гвінею) та Нігерії (найближча до місця події дипустанова) звернулися до місцевих компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення українця.

"Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС", – запевнив Погорельцев.

Вранці 10 травня ресурс Dryad Global, який спеціалізується на проблемах судноплавства, повідомив про атаку піратів на танкер RIO MITONG у берегів Західної Африки. За даними ресурсу, під час нападу пірати викради двох моряків – громадян України та Росії.

Вантажне судно ходить під прапором Коморських островів. Судновласником є бельгійська компанія SMART S&P SA, оператором – ITS INTERNATIONAL TRADE. Порт приписки судна – столиця Союзу Коморських островів Мороні.

Загальна кількість викрадених біля берегів Західної Африки досягла 50 осіб. Метою піратів є отримання викупу. Фахівці закликають екіпажі суден, які перебувають у цих водах, виявляти максимальну пильність і дотримуватися правил безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: