fbpx
Сьогодні
21:28 10 Тра 2020

У "Чесно" заявили, що справа Стерненка може виявитися для Венедіктової першою й останньою

У силовиків зараз немає можливості та бажання "укатати в асфальт" громадянське суспільство й опозицію. Якщо ж таке почне відбуватися, зокрема, у випадку справи одесита Сергія Стерненка, то це призведе до небажаних для влади наслідків, оскільки на його підтримку здатні об'єднатися цілком різнорідні середовища.

Про це ексголова Секретаріату президента Віктора Ющенка, співзасновник руху "Чесно" Олег Рибачук заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 9 травня 2020 року вийшла на Еспресо.

"Нема такого відчуття, як за тих "космонавтів", які були раніше, які готові були розчавити будь-кого. Зовсім немає. Так, інколи вискочить якийсь там спецпризначенець і потім його кудись ховають, бо він поламав камеру журналісту. Але немає відчуття у мене і я знаю, що немає такої можливості у силовиків, укатати нас в асфальт. Саме основне – щоб що? Вже силовики навчені не раз – як тільки вони починають виконувати команди якихось самодурів, то з ними ж потім стається те, що стається", – зазначив він.

Виключенням є, за словами Рибачука, ситуація з новою генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою та справою Стерненка.

"Я побачив, що у дев'яти містах пройшли попереджувальні акції. Але в чому для влади небезпека? Ці люди – а там дуже різноманітна публіка, там є люди, які не сумісні, й не потрібно казати, як раніше, "ці люди ніколи не об'єднаються" – їм не потрібно якось об'єднуватися, вони характерні тим, що у них голі нерви, вони можуть піти з голими руками на спецзагін "Беркуту" і той відступить. Тому що у цих людей є ця віра і правда, і їх реально не залякати", – вважає він.

До того ж, додав Рибачук, багато хто з активних громадян випадок зі Стерненком зараз "переносить на себе".

"І тому справа Стерненка для Венедіктової може бути першою й останньою. Вона й зашла на цю посаду не зовсім кошерно. Вже було негативне сприйняття її. Потім усі ці ексадвокати Януковича. Але то таке, бо ось тут, якщо буде спроба зробити теж саме, що й з людьми, які начебто причетні до вбивства Шеремета, а це знакові речі, таке не можна буде проштовхнути", – наголосив політик.

"Мені абсолютно зрозуміло, що ані по Шеремету, ані по Стерненку у влади немає жодних шансів виграти це й намагатися продати цей вирок як легітимний, а мало того, що основне, залякати інших. Спроба це зробити призведе до зворотньої реакції", – підсумував Рибачук.

Нагадаємо, Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

До цього Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: