fbpx
Сьогодні
20:26 10 Тра 2020

Підозрюваного в убивстві Окуєвої залишили під вартою

Одного з підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої суд залишив під вартою на два місяці.

Про це повідомляє hromadske.

За словами слідчого у справі і адвоката підозрюваного Юрія Реуса, сторона звинувачення просила залишити чинним запобіжний захід, підкреслюючи ризики втечі, тиску на інших фігурантів і свідків, знищення або спотворення речових доказів.

Також зазначалося, що слідство не встановило усіх можливо причетних людей до скоєння вбивства, зокрема – ще двох, чиї ДНК виявили на зброї.

Адвокати просили вибрати найбільш м'який запобіжний захід Редькіну, підкреслюючи, що нові докази причетності їх підзахисного до злочину відсутні, а експертизу щодо ДНК на зброї вони вважають сумнівною.

Також адвокати відзначили, що сам Ігор Редькін називає підозру безпідставною і підтримує в судових засіданнях своїх захисників. Вислухавши усі сторони, суд залишив Редькіна під вартою. Захист планує оскаржити це рішення.

Редькін підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених пунктами 6, 11, 12 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство), частини другої статті 15, пунктами 6, 11, 12 частини другої статті 115, частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Аміна Окуева, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв.

30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі на дорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, в якому перебували чоловік і жінка. Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

Нагадаємо, у слідства є інформація про грошову винагороду, яку обіцяли за вбивство учасників АТО, подружжя Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: