fbpx
Сьогодні
19:13 09 Тра 2020

Як у Києві працюватимуть кафе та ресторани в умовах карантину: правила

Київська міська державна адміністрація оприлюднила вимоги до роботи літніх майданчиків кафе та ресторанів в умовах карантину.

Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

Вимоги для роботи літніх майданчиків кафе і ресторанів наступні:

  • Відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м.
  • За одним столиком можуть сидіти не більше двох клієнтів (без урахування дітей віком до 14 років).
  • Замовлення повинні здійснюватися і видаватися дистанційно: через спеціально обладнане вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати або видавати замовлення тільки за умови дотримання відстані не менше 1,5 м між ним і клієнтом.
  • Місце видачі замовлень і розрахунку повинно бути обладнане столиком або поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом і таким чином, щоб виключити вхід відвідувачів на територію закладу. Також повинна бути забезпечена можливість безготівкового розрахунку.
  • Меню повинно бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

Крім цього, закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок і рукавичок та їх утилізації тощо.

На входах повинен відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, щоб не допускати осіб з ознаками ГРВІ. Клієнти повинні бути в масках і чекати своєї черги за межами приміщень. Установи повинні забезпечити маркування відстані 1,5 м для відвідувачів, які очікують своєї черги.

На вході повинні бути встановлені дозатори або диспенсери з антисептиком.

Дезінфекційні заходи повинні проводитися кожні дві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь і посуду повинні проводити після кожного відвідувача.

Кафе та ресторани повинні проінформувати клієнтів про встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках в соцмережах при проведенні запису по телефону або іншим способом.

Нагадаємо, у Києві за добу коронавірус підтвердили ще в 50 людей, серед них – 12 медиків.

Як повідомлялося,  станом на 9 травня в Україні 14710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 376 летальних, 2909 пацієнтів одужало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: