fbpx
Сьогодні
14:13 09 Тра 2020

В Одесі поліція й активісти зупинили автопробіг ОПЗЖ до 9 травня

В Одесі партія "Опозиційна платформа — За життя" проводила автопробіг на честь Дня перемоги. Після переговорів із правоохоронцями машини почали пропускати по одній з інтервалом у 5−10 хвилин. Перед цим з усіх машин зняли політичну символіку, партійні прапори й прапори, що нагадували радянські.

Кілька десятків автівок були заблоковані поліцією й активістами на Одеському морському вокзалі, повідомляє Радіо Свобода.

Як пояснив виданню народний депутат Микола Скорик, який був присутнім на автопробігу, офіційна причина зупинки — проведення масового заходу. Політик наголошував, що всі учасники — в машинах, тому це не є порушенням.

Після переговорів із правоохоронцями, які тривали понад годину, машини почали пропускати по одній з інтервалом у 5−10 хвилин.

Перед цим з усіх машин зняли політичну символіку, партійні прапори та червоні прапори із надписом "Спасибо за победу" із золотою зіркою.

В Одесі поліція й активісти зупинили автопробіг ОПЗЖ до 9 травня

Водії деяких машин погоджувались віддати прапори, щоб проїхати без очікування. На дахах деяких машин стояли знаки таксі.

У поліції підтвердили, що автопробіг було зупинено через заборону масових заходів.

Також журналіст зафільмував масове зібрання людей в Одесі, які відзначають День перемоги. Учасники почали кричати "Одесса русский город" і "Донбасс мы с тобой".

Там же затримали відеострімера з-поміж проросійських активістів. За словами кореспондента, підставою для затримання стало невиконання законних вимог працівника поліції.

В Одесі поліція й активісти зупинили автопробіг ОПЗЖ до 9 травня

Як проходить 9 травня в Києві: колона депутатів на авто і панахида митрополита Онуфрія

Раніше повідомлялося, що Зеленський прибув з робочою поїздкою до Закарпатської області, де вшанував пам'ять загиблих воїнів у Другій світовій війні.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: