fbpx
Сьогодні
12:57 09 Тра 2020

У МОЗ анонсували звільнення за затримку виплат медикам

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що буде наполягати на прийняття управлінських рішень, у тому числі кадрових, через затримки виплат медпрацівникам 300% надбавок.

Про це Степанов заявив під час брифінгу, повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами Степанова, всі без винятку медпрацівники отримають доплати до зарплати. Ситуація із затримкою виплат на контролі президента і уряду.

"Я буду наполягати на прийнятті необхідних управлінських рішень, в тому числі кадрового характеру. Тому що я не розумію, хто давав право, вибачте, просто знущатися над нашими медичними працівниками", – сказав Степанов.

Також Міністерство охорони здоров'я України ініціюватиме внесення змін до держбюджету для збільшення зарплат медичним працівникам з 1 липня

"Зараз ми розрахуємо все ретельно, до кожної цифри, і подаватимемо відповідну пропозицію щодо внесення змін до держбюджету для того, щоб ми змогли підняти зарплату до 50% нашим медпрацівникам, починаючи з 1 липня", – зазначив він.

За попередніми розрахунками, для цього буде потрібно 11 млрд грн.

На думку Степанова, підвищення зарплат медпрацівникам також позитивно позначиться на якості надання медичної допомоги пацієнтам.

Раніше у Кабміні пояснили, куди поділися гроші, які мали направити на доплати медикам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: