fbpx
Сьогодні
22:26 09 Тра 2020

Разумков прокоментував низький рейтинг "Слуги народу"

Фото obozrevatel.com

Спікер парламенту Дмитро Разумков прокоментував те, що за партію "Слуга народу" сьогодні готові віддати голоси лише 18,5% респондентів.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Якщо я не помиляюся, ви (ЗМІ – ред.) називаєте 18,5% від усіх опитаних. А від тих, хто визначився та піде голосувати, називається цифра інша (32,6% серед тих респондентів, хто визначився з партією – ред.). Плюс, при всій повазі до соціологічних служб, станом на сьогодні – це телефонні рейтинги. Коли колеги роблять заміри в режимі особистих інтерв'ю, то на мою думку (а я маю деякий досвід), вони більш коректні та якісні. Причому, це не залежить від структури, яка проводить опитування. Просто, ефективність досліджень "з поля" більш висока. На мою думку, цифра пояснюється умовами карантину, а це – проблема всього світу (там, де коронавірус не зафіксований, то виникають питання до дослідження), але сподіваюся, що Україна вийде з карантину з найменшими втратами – і людськими, й економічними", – каже Разумков.

Він заявив, що це стандартна ситуація, коли рейтинг політсили, що перебуває при владі, падає.

"Такого не буває, щоб рейтинг був сталий. Він завжди буде змінюватися, дещо збільшуватися або зменшуватися. Я не можу пригадати, щоб рейтинг влади, в даному випадку монобільшості, зростав би під час каденції. Коли проводяться реформи, то завжди постають питання, які негативно впливатимуть на оцінку від людей. Крім того, опитування стосуються місцевої виборчої кампанії, яка буде восени. Її не можна прямо порівнювати із результатами парламентської. Звісно, є певна кореляція, але прямого зв'язку немає. Бо сприйняття виборів на центральному і на місцевому рівні може відрізнятися", – вважає спікер парламенту.

Крім того, Разумков розповів про "групи впливу" у Раді.

Також Разумков заявив, що до "антиколомойського" законопроєкту надійшли ще не всі правки.

Нагадаємо, що Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 травня розгляне законопроєкт про гарантії неповернення банків-банкрутів колишнім власникам, також відомий як "антиколомойський" закон, і ще близько двох десятків проєктів.

Попереднє позачергове засідання Верховної Ради відбулося 7 травня. Депутати проголосували законопроєкт про масове тестування українців на коронавірус і запровадили страхові виплати лікарям, які протидіють коронавірусу.

Зазначимо, Рада планує повернутися до звичайного режиму роботи 18 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: