fbpx
Сьогодні
22:31 08 Тра 2020

Венедіктова прокоментувала провадження щодо неї, яке відкрило НАБУ за заявою Стерненка

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Національне бюро розслідувань України відкрило щодо неї кримінальне провадження за заявою фігуранта одного із проваджень Офісу генпрокурора Сергія Стерненка

Про це йдеться у її відеозверненні, оприлюдненому пресслужбою Офісу.

За словами Венедіктової, оскільки заявник фігурує у одному із проваджень Офісу генпрокурора, вона повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів.

"Саме тому, задля уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та Генерального прокурора в цьому провадженні", – розповіла Венедіктова.

За словами Венедіктової, у неї немає сумнівів щодо "професійності і доброчесності" правоохоронців.

"Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону", – додала вона.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко подав заяву про вчинення кримінального правопорушення на генпрокурора Ірину Венедіктову через коштовний годинник Hublot, вартістю більше 300 тис. грн, який вона не задекларувала.

Повідомлялося, що НАБУ відкрило справу стосовно Венедіктової.

Нагадаємо, Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

До цього Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: