fbpx
Сьогодні
18:55 08 Тра 2020

В Україні на місяць перенесли початок вступної кампанії

Міністерство освіти і науки перенесло початок вступної кампанії у заклади вищої освіти в Україні на серпень. Усі дати зсунули на місяць через карантин.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Так, на основі атестата про повну загальну середню освіту реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

вступна кампанія

В МОН зазначили, що передбачили цього року для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою. Через це інтервал між останнім днем подачі документів та виданням самого наказу про зарахування збільшили до 5 днів.

Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання.

Терміни проведення реєстрації для складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) на магістратуру перенесли. Реєстрація триватиме з 12 травня до 05 червня та відбуватиметься онлайн. Водночас дати проведення ЄВІ та ЄФВВ залишаються незмінними — 01 та 03 липня відповідно. Дати ж реєстрації електронних кабінетів вступників на магістратуру, прийому документів, рекомендацій також перенесено на місяць.

вступна кампанія

Нагадаємо, у школах України навчальний рік завершиться дистанційно.

Також МОН змінило умови подачі документів абітурієнтам.

Раніше у Міносвіти заявили, що ВНЗ закінчать цей навчальний рік дистанційно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: