fbpx
Сьогодні
16:50 08 Тра 2020

У Житомирській обласній лікарні відкрили лабораторію для ПЛР-діагностики

Фото: Рубрика

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкрили відділ ПЛР-діагностики (полімеразна ланцюгова реакція), де перевірятимуть проби на коронавірус

Про це повідомляє  Житомирська обласна рада.

"Лабораторію обладнано апаратом IPONATIC для молекулярної діагностики вірусних захворювань вартістю 1 млн 155 тис. грн. Кошти виділені з резервного фонду обласного бюджету. Апарат IPONATIC виконує діагностику методом полімеразної ланцюгової реакції", – йдеться у повідомленні.

Крім діагностики COVID-19, апарат може виявляти респіраторні патогени вірусу грипу А і B, респіраторно-синцитіального вірусу, аденовірусу, риновірусу людини, мікоплазменної пневмонії.

Лабораторія обласної лікарні може опрацьовувати до 35 аналізів на добу.

Для проведення досліджень придбали 230 тест-систем на виявлення коронавірусної інфекції на 300 тис. грн. Крім того, на ці потреби з обласного бюджету виділять додатково 500 тис. грн.

"Після проходження процедури верифікації, тобто перші наші 15 аналізів мають пройти підтвердження в іншій сертифікованій лабораторії, наша ПЛР-лабораторія розпочне свою роботу", – пояснив генеральний директор лікарні Богдан Леськів.

Наразі на Житомирщині ПЛР-діагностику на коронавірус проводить лише обласний лабораторний центр, в якому через перевантаженість сформувалася черга. У закладі планували на 3 дні обмежити прийом проб, але після втручання головного державного санлікаря частину матеріалів передали у лабораторії інших міст, а центр далі приймає проби.

Раніше повідомлялося, що Ляшко звільнив керівника лабораторного центру Житомирщини через проблеми з тестування на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: