fbpx
Сьогодні
10:53 08 Тра 2020

Саакашвілі: Україну треба витягувати з болота

Колишній президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі назвав своє призначення головою Виконавчого комітету реформ свідченням готовності президента Володимира Зеленського йти на неординарні кроки, від яких його багато хто відмовляв.

"Тому президент дуже рішуче налаштований на радикальні реформи і зміни. Мені дуже сподобався його настрій, тому що сам факт мого призначення показує, що він готовий йти на неординарні кроки, проти яких його відмовляла величезна кількість людей. В основному його відмовляли ті, хто хоче, щоб в Україні зберігався статус кво, а статус кво – це болото", – написав Саакашвілі у Facebook.

Він наголосив, що "Україну треба витягувати з болота", і запевнив у своїй готовності максимально допомагати Зеленському з урахуванням свого досвіду, успіхів і невдач.

"Величезне дякую всім тим, хто підтримував мою кандидатуру, але головна робота починається зараз. Без хорошої співпраці з Верховною Радою, з урядом, з громадянським суспільством і бізнесом у нас нічого не вийде, а у нас обов'язково має вийти!", – зазначив Саакашвілі.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Виконавчий комітет реформ – це допоміжний орган при президентові України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Тепер Виконавчий комітет реформ складається з голови та його заступника, які входять до складу самої Нацради реформ. Засідання Виконавчого комітету реформ проводяться за необхідності, але не рідше ніж один раз на місяць.

Згідно з положенням від 2014 року, рішення Нацради реформ ухвалюється більшістю голосів присутніх на засіданні її членів за підтримки рішення головою Національної ради реформ – президентом України, а також головою Верховної Ради та прем'єр-міністром України.

Нагадаємо, що Грузія відкликає свого посла з України через призначення Саакашвілі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: