fbpx
Сьогодні
11:29 08 Тра 2020

Саакашвілі: Перше, що треба зробити - звільнити бізнес від великої кількості регуляцій

Новопризначений голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі заявляє, що перше, що треба зробити для допомоги українській економіці, – це звільнити бізнес від адміністративного втручання.

"Нині в Україні йде велика криза, пов'язана з коронавірусом у світі. Перше, що треба зробити, щоб допомогти економіці, – це звільнити бізнес від адміністративного втручання. Є велика кількість регуляцій, від яких потрібно звільнятися, і головне слово – це свобода. На першому етапі потрібно забрати безглузді регуляції в податковій сфері, митниці, де заповнюють велику кількість папірців. Усе, що стосується свободи введення бізнесу", – наголосив Саакашвілі в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Крім того, коментуючи питання медичної реформи, Саакашвілі сказав, що треба повністю змінювати систему.

"Спроби частково змінювати нічого не приносять. Спроба реанімувати старі, совкові реформи не працює. Перебудувати стару систему неможливо. Її потрібно повністю змінити", – наголосив Саакашвілі.

Стосовно співпраці з главою МВС України Арсеном Аваковим голова Виконавчого комітету реформ зазначив, що "заради спільної справи готовий домовлятися з ким завгодно".

"Це питання зараз узагалі не стоїть. Зараз не час конфліктів, особливо особистих конфліктів. Заради спільної справи я готовий домовлятися з ким завгодно. Питання не в тому – питання або ми всі разом рухаємося вперед, або цунамі, яке наближається, зруйнує благополуччя кожного українця", – наголосив він.

Окрім іншого, він розповів, що його офіс розміщуватиметься всередині Офісу президента, оскільки це традиційний орган, який розташований при президенті України.

Виконавчий комітет реформ – це допоміжний орган при президентові України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ. Тепер Виконавчий комітет реформ складається з голови та його заступника, які входять до складу самої Нацради реформ. Засідання Виконавчого комітету реформ проводяться за необхідності, але не рідше ніж один раз на місяць.

Згідно з положенням від 2014 року, рішення Нацради реформ ухвалюється більшістю голосів присутніх на засіданні її членів за підтримки рішення головою Національної ради реформ – президентом України, а також головою Верховної Ради та прем'єр-міністром.

Саакашвілі: Україну треба витягувати з болота.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Нагадаємо, що Грузія відкликає свого посла з України через призначення Саакашвілі.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: