fbpx
Сьогодні
13:48 08 Тра 2020

Кулеба: Докладатиму всіх зусиль для того, щоб наші відносини з Грузією залишалися дружніми

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що докладатиме всіх зусиль для того, щоб відносини України з Грузією залишалися по-справжньому дружніми та стратегічними.

"При всій харизматичності Міхеіла Ніколозовича (Саакашвілі – ІФ-У) він є громадянином України, який і раніше обіймав тут державні посади. Тому я зі свого боку докладатиму всіх зусиль для того, щоб наші відносини з Грузією залишалися по-справжньому дружніми та стратегічними. Якщо ж із боку наших грузинських партнерів будуть якісь різкі кроки, що ж, переживемо, а потім відновлюватимемо все втрачене", – сказав він в інтерв'ю LB.UA.  (до того, як Грузія відкликала свого посла).

При цьому Кулеба наголосив, що Саакашвілі є громадянином України, і жодна держава світу не може вказувати, куди призначати чи не призначати громадянина України.

"Ми ж виходимо з дуже простих тез. Перша з них – відносини між Україною та Грузією настільки особливі, що вони не можуть ставати заручником долі однієї людини. Друга – ми розуміємо внутрішньополітичний контекст у Грузії і в нього не втручаємося, але для нас пан Саакашвілі є громадянином України. І жодна держава світу не може нам вказувати, куди призначати чи не призначати нашого громадянина", – пояснив він.

Глава МЗС України також додав, що розмовляв із міністром закордонних справ Грузії (у зв'язку з позицією Тбілісі, що якщо Саакашвілі обійме посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ, країна відкличе посла Грузії в Україні).

"Це була дуже спокійна, зважена розмова, він мені пояснив позицію свого уряду", – сказав він.

Нагадаємо, що Грузія відкликала свого посла з України через призначення Саакашвілі.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Саакашвілі: Перше, що треба зробити – звільнити бізнес від великої кількості регуляцій.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: