fbpx
Сьогодні
12:53 08 Тра 2020

Кличко розповів про допомогу бізнесу, що має літні майданчики кафе та ресторанів

На першому етапі послаблення обмежувальних заходів уряд дозволив працювати літнім майданчикам кафе та ресторанів. Комісія з надзвичайних ситуацій столиці сьогодні затвердила умови для їх роботи.

Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Майданчики зможуть працювати тільки з дотриманням визначених норм безпеки. Зокрема: відстань між столиками 1,5 метри, не більше двох відвідувачів за одним столиком (без врахування дітей до 14 років), засоби захисту в персоналу», – повідомив Кличко.

Мер також наголосив, що для підтримки підприємців та спрощення процедур міська влада вже підготувала рішення Київради, яке винесе на найближчу сесію.

«Відкритим (літнім) та сезонним майданчикам, що отримували документи в 2019 році, Департамент містобудування та архітектури видасть нові документи на розміщення без опрацювання і зайвих погоджень. Терміном у 2 робочих дні. Стосуватиметься така процедура і нових майданчиків, що захочуть працювати з дотриманням всіх вимог. Також для літніх та сезонних майданчиків місто планує встановити символічну фіксовану суму пайової участі – 1 гривню. Для літніх майданчиків – до кінця жовтня цього року. Для сезонних – до кінця грудня. Розуміючи, що бізнес несе втрати і йому потрібна допомога», – підкреслив Віталій Кличко.

Також він додав, що минулого року в столиці документи на розміщення отримали 1 059 літніх майданчиків кафе та ресторанів.

Ситуація в Києві: 46 нових випадків COVID-19, вперше за добу померли 3 людини.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: