fbpx
Сьогодні
14:15 08 Тра 2020

Голова Мінфіну каже, що переговори з МВФ неможливі без "антиколомойського" закону: нардеп каже, законопроект готовий

Сергій Марченко

Україна не зможе проводити жодних переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо будь-якої програми підтримки без ухвалення так званого банківського закону, який унеможливлює повернення збанкрутілих та націоналізованих банків колишнім власникам.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час засідання комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Щодо запобіжника у вигляді закону 2571-д (банківського закону — ред.), вчора було задане питання щодо того, на скільки цей закон є критичний для перемовин з МВФ. На що ми отримали відповідь, що будь-які перемовини з МВФ без голосування цього закону є неможливими, по будь-яких програмах фінансування», — повідомив Марченко.

За його словами, попри те, що МВФ вирішив змінити формат програми підтримки України з програми EFF (на 3 роки) на stand-by (на 1,5 роки), Україна в межах цієї програми отримає 5 мільярдів доларів протягом наступних 1,5 роки.

Член фінансового комітету Ради, депутат "Голосу" Ярослав Железняк повідомив у Фейсбуці, що банківський законопроект готовий до голосування в цілому.

"Історія з банківським законопроектом на нашому Комітеті добігає кінця.

Тільки що затвердили скорочену таблицю та внесли техніко-юридичні зауваження (5 технічних поправок). Загальна кількість 241 правка. 11 правок відхилено. Як голова лічільної комісії підтвердив правильність голосування.

Дорога законопроекту до голосування Ради в цілому 13 травня відкрита", – написав він.

У середу 13 травня буде позачергове засідання Ради: "антиколомойський закон", звіт голови НБУ та питання до уряду.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16 000 правок.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: