fbpx
Сьогодні
21:27 08 Тра 2020

Голова Міненерго назвала безпрецедентною кризу в енергетиці України

Фото Reuters

В.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець заявила, що українська енергетика на сьогодні опинилася в безпрецедентній кризі за весь час незалежності.

Таку заяву вона зробила в п'ятницю під час засідання Антикризового енергетичного штабу, передає Lb.ua.

"Сьогодні криза в електроенергетиці є безпрецедентною за всю історію України. Через безвідповідальну державну політику, яка має ознаки свідомого доведення державних підприємств до банкрутства", – сказала вона.

За її даними, за останні кілька місяців НЕК "Укренерго" заборгувало "гарантованому покупцеві" близько 13 млрд гривень, а той "Енергоатому" – 5 млрд гривень. Компанії альтернативної енергетики недоотримали 9 млрд гривень. Заборгованість споживачів та енергопостачальників перед "Укренерго" сягнула 5 млрд гривень і продовжує зростати. Компанії "Укргідроенерго" заборгували близько 700 млн гривень. Збиток ТЕС перевищив 3 млрд гривень.

Буславець вважає, що зараз ідеться фактично про банкрутство електроенергетичного сектору.

За її словами, врегулювати ситуацію можна тільки пакетним рішенням. При цьому, заявила вона, поки що воно не передбачає підвищення тарифів для населення.

"Якби можна було так просто через тариф "Укренерго" врегулювати фінансовий небаланс, якби було просте рішення, його вже прийняли би. Тому мова про комплекс рішень з метою, щоб не допустити підвищення тарифів і ціни на електричну енергію. Тариф для населення залишається в цьому році, як і попереднього року, незмінним, і не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми повинні сказати, що населення отримає електричну енергію за незмінною ціною", – сказала Буславець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: