fbpx
Сьогодні
20:11 08 Тра 2020

Екснардепа Микитася знову просять взяти під варту

Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову вимагає взяти під варту колишнього нардепа Максима Микитася, якого підозрюють у заволодіння майном Національної гвардії в Києві.

Прокурор подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про зміну запобіжного заходу Микитасю на тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави.

Микитась досі не сплатив 100 млн грн застави, яку визначила Апеляційна палата ВАКС.

"Зважаючи на грубе порушення умов запобіжного заходу, прокурор звернувся до суду з вимогою змінити колишньому депутату запобіжний захід", – розповіли у САП.

20 квітня Вищий антикорупційний суд відмовив прокуратурі й не взяв під варту Микитася. Попри те, що він так і не вніс 100 млн грн застави.

До того Антикорсуд стягнув на користь держави 80 млн грн застави Микитася, бо екснардеп порушив процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, Микитасю і Аллерову повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів щодо майна Нацгвардії.

Раніше Вищий антикорупційний суд відмовився арештовувати Микитася.

Торік у жовтні Максимові Микитасю повідомили про підозру в заволодінні чужим майном на понад 81 млн грн. У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди. Нацгвардія відмовилася від нерухомості на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: