“Дитячі” виплати ФОПам: хто може отримати та як оформити допомогу

Кабмін вирішив надати додаткову допомогу ФОПам та безробітним, у яких є маленькі діти – ФОПам, які мають дитину до 6 років, держава виплачуватиме 1 779 грн, тим, хто має дитину від 6 до 10 років – 2 218 гривень.

Про це повідомляє Центр громадського моніторингу та контролю.

Хто може отримати допомогу?

За інформацією Мінсоцполітики, фінансову підтримку від держави можуть отримати ФОПи, а також малозабезпечені сім'ї, які мають дітей до 10 років.

"Люди втрачають засоби для існування. Тому ми пропонуємо додаткові програми соціальної підтримки для сімей з дітьми в період карантину", – заявила очільниця відомства Марина Лазебна.

Претендувати на доплати можуть ФОПи, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку. При цьому у них не повинно бути заборгованості по сплаті ЄСВ протягом року.

"Після погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради, яке, я впевнений, обов'язково станеться, понад 300 тисяч родин фізичних осіб – підприємців зможуть отримати таку допомогу", – заявив президент Володимир Зеленський.

"Щодо соцдопомоги безробітнім батькам, то попередньо вони повинні бути офіційно зареєстровані в Центрі зайнятості. Зараз це можна зробити онлайн, наприклад через застосунок "Дія". За урядовими підрахунками, допомогу на дітей можуть отримати близько 100 тисяч родин", – йдеться у повідомленні.

Ця держпідтримка не призначається, якщо сім'ї вже отримують виплати за програмою "Муніципальна няня".

Скільки виплачуватимуть?

Відповідно до постанови Кабміну, додаткова підтримка надається на кожну дитину до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Зокрема, ФОПам, які мають дитину до 6 років, держава виплачуватиме 1 779 грн, тим, хто має дитину від 6 до 10 років – 2 218 гривень.

А середньомісячна допомога для малозабезпеченої сім'ї із неповнолітніми дітьми становить від 2 800 до 3 020 гривень.

За даними Мінсоцполітики, виплати фінансуватимуться із Фонду боротьби з коронавірусом.

Як оформити допомогу?

Послуга буде доступна з 6 травня на порталі "Дія" у розділі "Пенсії, пільги та допомога".

"Треба заповнити форму і додати певні документи. За три дні буде оброблена інформація управлінням соціального захисту і будуть перераховані кошти на картки підприємців", – пояснила Марина Лазебна.

До заяви необхідно додати:

  • фотокопію свідоцтва про народження дитини
  • фотокопію довідки з Пенсійного фонду про сплату ЄСВ за 2019 рік, форма ОК-7 (можна зробити онлайн через Портал електронних послуг Пенсійного фонду)
  • сканкопію документа, що посвідчує проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства
  • якщо над дитиною є опіка, необхідна сканкопію рішення райдержадміністрації в Києві і Севастополі, виконавчого органу міської, районної, селищної ради об'єднаної територіальної громади або суду

"Допомога виплачуватиметься на час карантину та впродовж одного місяця після його скасування. Тобто щонайменше у травні та червні", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 22 квітня ухвалив рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для ФОПів, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: унаслідок російських атак по Україні різко зросла кількість загиблих дітей

Цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ISW: ЗСУ зможуть стабілізувати фронт та наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ

Російська армія таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб створити суттєву загрозу для українських Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Армія рф знову втратила майже 1100 своїх солдатів, а також 11 танків та 43 артсистеми

Минулої доби, 27 квітня, Сили оборони ліквідували ще майже 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському напрямку, ворог атакував позиції ЗСУ 35 разів

Минулої доби, 27 квітня, російські війська на Куп’янському та Лиманському напрямках штурмували активно укріплення Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.