fbpx
Сьогодні
14:35 08 Тра 2020

Дубинський вирішив купити румунське громадянство, - "Слідство.Інфо"

Внутрішній та закордонний паспорти, а також свідоцтво про народження, які Олександр Дубінський подав для отримання румунського громадянства

Колишній телеведучий каналу «1+1» та нинішній депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський кілька років тому вирішив отримати румунське громадянство.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Слідства.Інфо».

У 2017-му він подав документи, скориставшись спрощеною процедурою, яка передбачає наявність румунського коріння. Однак замість того, щоб шукати румунське коріння, Дубінський знайшов фірму, яка сама за гроші «знаходить» румунське коріння клієнтам.

Журналісти з'ясували, що коштує таке «румунське коріння» 5-6 тисяч євро. За даними, розслідувачів, останні документи на громадянство Дубінський досилав зовсім недавно, вже будучи народним депутатом.

Варто зауважити, що в Україні друге громадянство означає автоматичне позбавлення депутата його мандату. Наразі журналістам невідомо, чи отримав Олександр Дубінський паспорт громадянина Румунії. Сам депутат стверджує, що має лише українське громадянство.

Румунія є членом Європейського Союзу, а відтак її паспорт дає чимало переваг, зокрема, вільне ведення бізнесу та пересування в Європі, дешеві кредити, спрощений в'їзд до США чи Канади.

Нагадаємо, що головреда "Слідство.інфо" викликали на допит до поліції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: