fbpx
Сьогодні
21:46 08 Тра 2020

До Австрії полетіли 200 українських робітників, - Пристайко

До Австрії вилетіли 200 українських робітників чартером латвійської авіакомпанії "SmartLynx Airlines"

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко у Twitter.

"До Австрії вилетів латвійський чартер SmartLynxCom з 200 українськими робітниками", – зазначив він.

Водночас Пристайко висловив сподівання, що невдовзі усі логістичні питання будуть вирішуватися без потреби додаткової координації з боку уряду.

Раніше Пристайко заявив, що організовані автоперевезення мають поступово відновлюватися, але головним пріоритетом залишається безпека для здоров'я українців

Про це він заявив на зустрічі з представниками асоціацій автоперевізників України, повідомляє Урядовий портал.

Наголошується, що розмову було зосереджено на обговоренні проблемних питань організації перевезень сезонних робітників іншими, крім авіа, видами транспорту.

"Головним пріоритетом залишається безпека для здоров'я українців, але організовані автоперевезення мають поступово відновлюватися. Тому уряд та Офіс віцепрем'єр-міністра чекають від асоціації та залучених до цього діалогу відомств конструктивних пропозицій, які дадуть можливість дозволити перевезення, але не допустити нових спалахів коронавірусу", – повідомив Пристайко.

У рамках зустрічі учасники обговорили заходи медичної та санітарної безпеки, які можуть бути запроваджені у рамках організованих автоперевезень, щоб не допустити нових спалахів коронавірусу як в Україні, так і серед сезонних робітників за кордоном.

Зазначається, що учасники обговорення дійшли згоди, що треба якнайшвидше провести усі необхідні спільні консультації з асоціаціями та представниками уряду, щоб сформувати єдиний зрозумілий механізм протиепідемічних заходів під час автоперевезення для врахування цих заходів у загальному процесі пом'якшення карантинних обмежень, які поступово запроваджуються урядом в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: