fbpx
Сьогодні
13:38 07 Тра 2020

У середу буде засідання Ради: "антиколомойський закон", звіт голови НБУ, питання до уряду

Наступне позачергове засідання Верховної Ради відбудеться в середу, 13 травня, заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Не у вівторок, а в середу, тому що ми поспілкувалися з депутатами, провели опитування не лише серед нашої фракції. Нам необхідна присутність майже цілого парламенту. У понеділок вихідний і після понеділка буде певна кількість людей, які не зможуть приїхати у вівторок, і тому було ухвалено рішення зробити це в середу, тому що хочемо зібрати максимальну кількість людей у парламенті", – заявив Арахамія журналістам у четвер.

За словами голови фракції, на порядку денному позачергового засідання в середу буде 14 питань, серед яких, окрім законопроекту про банки та інших ініціатив, які пропонували до розгляду всі парламентські комітети, також і "Година запитань до уряду", і заслуховування звіту керівника Національного банку.

"Ця позачергова сесія займе 10-12 годин. Мінімум чотири години витратимо на закон про банки, потім є ще 13 питань, серед яких "Година запитань до уряду" займе годину, потім звіт керівника Нацбанку і відповіді на запитання – це мінімум 45 хвилин-годину, і потім ще 10 законів з обговоренням це теж 4-5 годин", – уточнив Арахамія.

Фінансовий комітет Ради у п'ятницю, 8 травня, розгляне уточнену порівняльну таблицю до банківського законопроєкту- останній крок перед голосування закону про банки. Враховуючи особливості регламенту, то це більше формальна процедура.

27 квітня профільний комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити банківський закон у другому читанні.

Головною умовою МВФ для отримання Україною траншу є ухвалення законопроєкту про ринок землі та банківський законопроект, який ще називають "антиколомойським", бо його основне завдання — не допустити повернення ПриватБанку колишнім акціонерам.

Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16 000 правок.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: