Новини

У Держдепі США наполягають, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення російських військ

Вибори на Донбасі можуть бути проведені тільки за умови повного припинення вогню, відведення російських військ і відновлення українського контролю над кордоном, заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Головне перед тим, як навіть почати говорити про умови для проведення місцевих виборів, необхідно гарантувати безпеку. Україна має отримати контроль над її міжнародним кордоном. Я думаю, президент Зеленський та його команда чітко визначила свою позицію. Вони чітко висловили свої наміри досягти мирного розв'язання конфлікту. Тож це залежить від того, чи мають бажання (президент Росії) Путін та його команда припинити війну та припинити вбивати громадян іншої країни та території цієї країни", – заявив Кент на онлайн-дискусії у "Фонді Маршала".

Він зазначив, що головним інструментом вирішення конфлікту на Донбасі залишаються Мінські угоди. Їх виконання всіма сторонами є єдиним способом припинення війни. Водночас Росія з першого дня порушувала і продовжує порушувати Мінські угоди, наголосив Кент.

"Це війна, яку розв'язала Росія. І Росія може її припинити. Російські сили продовжують убивати українців на українській території…Вони порушували Мінські домовленості з моменту підписання. Це війна, в якій продовжують гинути люди. Українці гинуть на своїй власній території. І саме Росія повинна виконати зобов'язання, яка вона на себе взяла", – заявив він.

Також Кент позитивно оцінив обмін полоненими, який відбувся останніми місяцями. Водночас він зазначив, що понад сто громадян України утримуються в Росії або на окупованих територіях.

"Багато чого ще треба зробити для звільнення решти полонених. Також багато роботи щодо розведення сил", – зазначив він.

Раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що сподівається, що в жовтні 2020 року місцеві вибори відбудуться на всій території України, зокрема й у тимчасово окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей.

"І я дуже вірю, що нам вдасться провести місцеві вибори, зокрема на сьогодні на непідконтрольних територіях. Загалом на всій території нашої країни. Й ці вибори за українським законодавством, базуючись на всіх принципах Копенгагенської конвенції, будуть дуже потужним шляхом для припинення війни на Донбасі", – вважає він.

5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ у Мінську: хто до неї увійшов.

Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів держав – учасниць Нормандського формату.

Свіжі дописи

  • Новини

На ТОТ росіяни планують мобілізувати чоловіків через електронні повістки, – Центр нацспротиву

На тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони РФ розпочне мобілізацію через надсилання електронних… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги на Великдень: можливі ракетні провокації окупантів

Російські війська можуть готувати ракетні провокації по Україні у період Великодніх свят. Про це повідомляє… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Генштаб: за добу на фронті зафіксовано 96 боєзіткнень, найбільше – на Бахмутському та Авдіївському напрямках

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. На… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Білий дім спростував заяви Шойгу про збиття ATACMS російською ППО

Радник Білого дому Джон Кірбі висловив заперечення заявам міністра оборони РФ Сергія Шойгу про начебто… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Експрезидента США Трампа оштрафували на 9 тисяч доларів за дописи в соцмережах

Суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у порушенні заборони на… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський обговорив з Науседою питання повернення з Литви в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Президенти Литви Гітанас Науседа та України Володимир Зеленський під час зустрічі у Вільнюсі обговорили питання повернення в… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.