fbpx
Сьогодні
14:47 07 Тра 2020

Суд відклав розгляд справи про звільнення Труби з посади директора ДБР

Роман Труба

Верховний суд відклав розгляд справи про звільнення Романа Труби з посади директора Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомляє пресслужба суду.

Перше засідання за позовом Труби до президента України Володимиру Зеленському та ДБР в якості третьої особи відбулося у четвер, 7 травня.

"Під час засідання, в якому взяв участь представник третьої особи, суддя-доповідач повідомив, що до суду надійшло клопотання позивача про відкладення розгляду справи через карантин, і що про неможливість взяти участь у засіданні повідомили також з Офісу президента України. Представник ДБР не заперечував проти відкладення розгляду справи", – вказується в повідомленні.

Суд прийняв рішення задовольнити клопотання сторін у справі і відкласти його розгляд. Наступне судове засідання призначене на 10:00 4 червня 2020 року.

Раніше: 24 груденя 2019 року Зеленський підписав закон, що підсилює повноваження директора ДБР і дозволяє переводити слідчих прокуратури і прокурорів, які розслідували справи Майдану в ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, прийнятий Верховною Радою 3 грудня. У зв'язку з істотною зміною повноважень директора ДБР з дня набрання чинності законопроекту припиняються повноваження глави ДБР Труби та його заступників і починається процес по перезапуску органу.

27 грудня Зеленський звільнив Трубу з посади директора ДБР і призначив тимчасово в.о. директора відомства Ірину Венедіктову (зараз вона генпрокурор).

27 січня Труба подав позов до Верховного cуд про визнання незаконним указу президента про дострокове припинення повноважень директора ДБР. Він також заявив, що його зняття з посади було політичним рішенням, яке з'явилося в результаті реалізації сценаріїв різних груп.

Касаційний адміністративний суд 27 січня ухвалив до розгляду позовну заяву Труби "про визнання указа протиправним та нечинним, відновлення на роботі", відповідачем значиться президент України Володимир Зеленський.

4 лютого Верховна суд повернув Роману Трубі його позов до президента Володимира Зеленського про визнання протиправним його звільнення.

Новий позов з вимогою визнати протиправним і скасувати наказ ДБР "Про припинення повноважень директора Державного бюро розслідувань", датований 28 грудня 2019 року, і відновити Трубу на посаді, був поданий до Окружного адміністративного суду Києва 5 лютого.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: