fbpx
Сьогодні
14:57 07 Тра 2020

Рада підтримала законопроєкт про обов'язкове масове тестування на коронавірус

Фото: Рубрика

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3380 "Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19". За документ проголосували 336 депутатів. Законопроєкт визнали невідкладним.

Документ передбачає можливість залучення лікарів-інтернів та лікарів-спеціалістів до боротьби з коронавірусом без присвоєння або підтвердження кваліфікації. Такі лікарі залучатимуться на умовах та з урахуванням обмежень, які визначить Міністерство охорони здоров'я.

Також в законопроєкті йдеться про підвищення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності медпрацівникам, які перебувають на самоізоляції з огляду на контакт із хворим на COVID-19 під час виконання службових обов'язків – до 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Проєкт закону пропонує забезпечити проведення Міністерством охорони здоров'я масового тестування на COVID-19 (як на стаціонарному, так і на амбулаторному рівні залежно від медичних показань щодо госпіталізації).

У законопроєкті також прописана низка доручень Кабінету Міністрів України, які, серед іншого, стосуються:

  • оновлення алгоритмів тестування на амбулаторному рівні;
  • визначення закладів охорони здоров'я (першої, другої, третьої хвиль) та спеціалізованих шпиталів для прийому хворих на коронавірус;
  • визначення черговості заповнення таких медзакладів відповідно до останніх міжнародних рекомендацій;
  • забезпечення розробки інструкцій щодо навчання медичних працівників та продовження відповідних навчань, які вже проводяться;
  • забезпечення опублікування всієї інформації, що стосується протидії коронавірусній хворобі.

Станом на 7 травня в Україні підтверджено 13 691 випадок COVID-19, зокрема 507 нових випадків за добу.

Також у МОЗ назвали причини частого інфікування COVID-19 українськими медиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: