fbpx
Сьогодні
23:14 07 Тра 2020

Ляшко звільнив керівника лабораторного центру Житомирщини через проблеми з тестування на COVID-19

Фото: Рубрика

Виконувача обов'язків керівника обласного лабораторного центру у Житомирській області звільнили з посади через проблеми з проведенням ПЛР-тестів на коронавірус і затримку результатів тестувань.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook.

Він зазначив, що повідомлення про проблеми з тестуванням отримав минулого тижня. 2 травня в Житомир відправили комісію Міністерства охорони здоров'я, яка за результатами перевірки дала рекомендації, як покращити роботу.

«В.о. керівника Житомирського лабораторного центру пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу та виправити помилки. Вчора мені повідомили, що нічого не змінилось і що в.о. керівника лабораторного центру був надісланий лист, що протягом 3 днів лабораторія не буде приймати зразки на дослідження коронавірусної хвороби», — написав Ляшко.

Він зазначив, що після дзвінка відразу поїхав в Житомирський обласний лабораторний центр, де поговорив з його керівником та зустрівся з працівниками та головою Житомирської облдержадміністрації.

«При всій повазі до досвіду та віку виконувача обов'язків керівника Житомирського обласного лабораторного центру, прийнято рішення дати розпорядження припинити виконання обов'язків людиною, на яку вони були покладені», — заявив головний санлікар і додав, що протягом найближчих кількох днів визначиться із новою кандидатурою на крісло очільника лабораторного центру та головного санлікаря області. Повноцінний конкурс обіцяє провести після закінчення пандемії.

Раніше Зеленському доповіли про ситуацію з Житомирською вірусологічною лабораторією, яка нібито завантажена на сім-вісім днів наперед і збиралася зробити триденну перерву в тестуванні на коронавірус.

Станом на 7 травня в Україні підтверджено 13 691 випадок COVID-19, зокрема 507 нових випадків за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: