fbpx
Сьогодні
21:53 07 Тра 2020

Головреда "Слідство.інфо" викликали на допит до поліції

Національна поліція викликала на допит як свідка головну редакторку агенції журналістських розслідувань "Слідство.інфо" Анну Бабінець.

Про це йдеться в листі, що надійшов на пошту "Слідство.інфо".

Причина – Бабінець написала запит депутату від "Слуги Народу" Олександру Дубінському щодо його зв'язків з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

У повістці вказано, що виклик пов'язаний зі справою за ч.2 статті 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер) Кримінального кодексу.

До редакції прийшов ще один лист із запитаннями до "Слідства.інфо".

"Ці питання стосуються запиту на інформацію, надісланого агенцією "Слідство.Інфо" народному депутату Олександру Дубінському у грудні 2019 року. Вони стосувалися його можливих зустрічей із фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. Зокрема, про ймовірні контакти з Рудольфом Джуліані", – пише видання.

У повістці не вказана причина виклику, сама Бабінець упевнена, що це через запит до Дубінського.

"За 17 років, які я працюю журналісткою, ще ніколи не ходила на допит у поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов'язково піду – з юристом. Все знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи як запит народному депутату Олександру Дубінському і допитує через це журналістів-розслідувачів", – сказала вона.

Головреда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: