fbpx
Сьогодні
13:55 07 Тра 2020

Голова ОП Єрмак: Україна збереже в складі ТКГ представників влади незалежно від позиції Росії

Фото ОПУ

Україна збереже в складі мінської Тристоронньої контактній групі (ТКГ) представників уряду і парламенту навіть у разі, якщо Росія не ухвалить аналогічного рішення.

Про це повідомив журналістам керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Це наше суверенне право. Ми зробили перший крок. Якщо у відповідь кроків не буде, працюватимемо в цьому складі делегації.

Ми вважаємо, що нам це потрібно і наша позиція буде проактивною", – додав Єрмак, визнавши при цьому, що цей крок України "не є 100-відсотковою панацеєю".

Він нагадав, що "російська делегація наполягає на тому, щоб деякі рішення визначалися протоколом", зазначивши, що це неможливо реалізувати без присутності представників влади з іншого боку.

"Україна буде проактивною стороною на цих переговорах. На наступному засіданні в Мінську українська сторона представить як запрошених представників територій – переміщених осіб, тих, хто вимушено проживає не на Донбасі", – сказав керівник Офісу президента.

За словами Єрмака, можливість проведення в жовтні 2020 року місцевих виборів на окупованих територіях визначатимуть виходячи з того, чи створено для цього всі умови на початок виборчого процесу. Згідно з українським законодавством, виборчий процес на місцевих виборах розпочинається за 90 днів до дати їх проведення.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський затвердив новий склад делегації України для участі в ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації в ОРДЛО.

Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів держав – учасниць Нормандського формату.

У Держдепі США наполягають, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення російських військ.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: