fbpx
Сьогодні
08:48 07 Тра 2020

Бетмен - у смітнику, медсестра - супергерой: Бенксі створив у лікарні нове графіті

Британський вуличний художник Бенксі опублікував нову картину – на ній дитина грає медсестрою в образі супергероя, тоді як персонажі коміксів Людина-павук та Бетмен відправились у смітник

Про це передає BBC.

Картину розміром один квадратний метр розмістили у фойє біля відділення невідкладної допомоги у лікарні Саутгемптона, англійське графство Гемпшир. У підписі до картини художник написав "Game Changer", що можна перекласти як "Переломний момент".

Бенксі залишив працівникам лікарні записку.

"Дякую за все, що ви робите. Сподіваюся, що це трошки освітлить місце, навіть якщо воно буде лише чорно-білим", – йдеться у посланні.

Картина висітиме у лікарні до осені, після чого її виставлять на аукціон, а гроші з нього передадуть Національній службі охорони здоров'я Великої Британії.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Нагадаємо, свою попередню роботу Бенксі створив удома через карантин, що не сподобалося його дружині.

Довідка. Бенксі (англ. Banksy) – псевдонім британського стріт-арт художника, чия особистість не була встановлена. Навколо його біографії велося багато суперечок. На початку березня 2016 року низка ЗМІ опублікували новину, що вчені з коледжу Королеви Марії Лондонського університету з'ясували справжнє ім'я Бенксі – Робін Каннінгем. Завдяки таланту художника і гострій соціальній тематиці своїх малюнків, Бенксі швидко здобув популярність спочатку в Англії, а потім і в усьому світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: