fbpx
Сьогодні
14:51 06 Тра 2020

Якщо місцева влада не може нарахувати доплати лікарям, то нестиме відповідальність, - президент

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов наголосив, що вже другий день поспіль від коронавірусу одужує понад 200 людей. Водночас хворих за минулу добу зафіксовано більше, ніж за попередню, і ситуацію необхідно контролювати.

В Офісі Президента відбулася нарада щодо коронавірусу під головуванням Володимира Зеленського.

Зеленський порушив питання обіцяних доплат медикам, які не були перераховані в областях.

У відповідь МОЗ повідомило, що всі гроші були перераховані в регіони, включно з урахуванням доплат у 300%. До того ж Максим Степанов уже провів селекторну нараду для з'ясування причин невиплат. Здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету Міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року.

Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, котрі працюють з хворими на COVID-19.

«Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто нестиме відповідальність», – сказав президент.

Міністр охорони здоров'я повідомив, що вже до п'ятниці виплати повинні бути здійснені, а міністерство має отримати звіт щодо кожного лікаря.

В Україні вже підтвердили 13 184 випадків COVID-19, за добу – 487.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: