fbpx
Сьогодні
13:55 06 Тра 2020

В уряді повідомили на що витратять $2,9 млрд виграшу Нафтогазу

Кабінет міністрів України доручив Міністерству фінансів протягом найближчого тижня розробити механізм залучення прибутку, який Нафтогаз отримав у 2019 році, на розбудову доріг та лікарень.

Таке доручення дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, прибуток Нафтогазу, значну частину якого складають отримані наприкінці 2019 року 2,9 мільярда доларів від Газпрому, які російський газовий монополіст погодився виплатити в межах домовленостей про продовження транзиту газу, витратять на будівництво та ремонт лікарень, а також на будівництво та ремонт доріг.

«Дуже важливо, що значна частина цих коштів, за ініціативи президента, будуть спрямовані на програму «Велике будівництво». Тобто на дороги, школи, дитячі садочки та реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень», — повідомив Шмигаль.

За словами голови Нафтогазу Андрія Коболєва, наразі на рахунках компанії перебуває 7 мільярдів гривень, 1,74 мільярда доларів, 340 мільйонів євро. Загалом, за чинним курсом — 64,1 мільярда гривень.

«У будь-який момент, коли буде ухвалене рішення акціонером (урядом) щодо сплати коштів у вигляді дивідендів чи будь-яким іншим чином, ці кошти можуть бути передані у державний бюджет України», — повідомив Коболєв.

Він зазначив, що Нафтогаз викупив облігації внутрішньої державної позики на суму 800 мільйонів доларів. Наразі вони перебувають на рахунках компанії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: