fbpx
Сьогодні
09:31 06 Тра 2020

У кожній області України хочуть створити об'єкт спортінфраструктури, присвячений спортсменам регіону

В Україні розпочинається державний проект під робочою назвою "Україна – чемпіон!" зі створення в кожній області об'єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену або спортсменам цього регіону.

Як повідомляє Офіс президента, про це повідомив керівник ОП Андрій Єрмак на нараді з головами облдержадміністрацій, в якому взяли участь міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк.

"Це буде культова споруда, поряд з якою буде музей. Ми хочемо створити сучасну історію наших спортивних героїв, спортивних легенд, – сказав Єрмак.

Єрмак додав, що цей проект необхідно реалізувати протягом року. "Дуже важливо, і я хочу це підкреслити, щоб ми вшанували людей, які ще живі, які сьогодні ще мають можливість отримати увагу і повагу від суспільства і держави".

Єрмак уточнив, що такі споруди повинні стати "магнітами", які вплинуть на розвиток у регіоні не тільки спорту, але і таких сфер, як туризм.

"Давайте дивитися в майбутнє. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми переможемо епідемію, і будемо рухатися далі. Спорт є невід'ємною частиною життя українців, нашими спортсменами захоплюються у всьому світі", – зазначив він.

Керівник Офісу президента ініціював створення робочої групи, яка опікуватиметься збором пропозицій від керівництва областей стосовно об'єктів, які введуть у проект, і імен спортсменів для їх вшанування.

Міністр спорту Гутцайт підтримав ініціативу Офісу президента і зазначив, що без розвитку матеріально-технічної бази неможливий розвиток спорту в країні. За його словами, зараз більшість дитячо-юнацьких спортивних шкіл потрібно реконструювати.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: