fbpx
Сьогодні
12:14 06 Тра 2020

Саакашвілі назвав свою посаду в Україні, але дати призначення ще не знає

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив, що його мають призначити головою виконавчого комітету Національної ради реформ.

«Головою виконавчого комітету, а не секретарем», — уточнив Саакашвілі у коментарі DW у середу, 6 травня, у відповідь на прохання підтвердити, що його мають призначити секретарем Національної ради реформ.

При цьому Саакашвілі не зміг назвати точну дату свого призначення на посаду — згідно з повідомленнями ЗМІ, це може статися вже у середу.

Національна рада реформ була створена у 2014 році за указом президента України Петра Порошенка. Вона є «спеціальним консультативно-дорадчим органом при президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації».

Раніше Володимир Зеленський запропонував колишньому президенту Грузії і екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі посаду віце-прем'єра з питань реформ.

Політик повідомляв, що має намір займатися налагодженням співпраці з Міжнародним валютним фондом та допомогою малому та середньому бізнесу.

Саакашвілі на посаду віцепрем'єра повинна була призначити Верховна Рада. Він провів зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, а також фракціями Слуга народу і Голос. Але постанову про призначення не було зареєстровано в Раді.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: