fbpx
Сьогодні
10:58 06 Тра 2020

"Нафтогаз" заплатив близько пів мільярда грн за гумвантаж з Китаю

Голова правління НАК "Нафтоназ" Андрій Коболєв заявляє, що загальна вартість товарів медичного призначення, придбаних компанією для медзакладів України, становить близько пів мільярда гривень, більшу частину вантажу привіз літак "Мрія" 6 травня.

Про це сказав Коболєв на брифінгу в аеропорту "Антонов" у смт. Гостомель на Київщині, куди прилетіла "Мрія".

"Сумарно вся партія з КНР коштує приблизно пів мільярда гривень, трохи менше. Ціна одного костюма – 15 доларів.

Закуплено все за кошти групи НАК "Нафтогаз України".

За словами Коболєва, "Нафтогаз" придбав 500 тисяч захисних стерильних сертифікованих костюмів, які можуть використовуватися в лікарнях; 700 моніторів пацієнтів, які потрібні, як для пацієнтів з коронавірусом, так і в майбутньому для будь-яких пацієнтів у реанімації; 50 мобільних апаратів рентгену і 50 мобільних апаратів УЗД, а також 50 тисяч респіраторних масок.

Левову частину цього вантажу (111,5 тонни) привезла "Мрія" 6 травня, 31,5 тонни 5 травня привіз до Києва літак АН-22 "Антей", третій літак з частиною вантажу з цього замовлення чекають до кінця травня.

Літак зустрічали заступник керівника ОПУ Юлія Соколовська, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Вантаж з "Мрії" уже фактично розвантажили, найближчим часом його обіцяють безкоштовно передати до медичних закладів України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: