fbpx
Сьогодні
21:43 06 Тра 2020

На Одещині оголосили надзвичайну ситуації в одному з районів: причина

Через масову загибель урожаю комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Білгород-Дністровській РДА Одеської області оголосила Білгород-Дністровський район зоною надзвичайної ситуації.

Про це повідомив Укрінформу заступник голови РДА Олексій Світенко.

"Через масову загибель урожаю на полях аграрних підприємств Білгород-Дністровського району, що сталася внаслідок пониження температури повітря до -12°C з 23 березня по 2 квітня, Білгород-Дністровський район оголошено зоною надзвичайної ситуації", – зазначив Світенко.

Читайте також: На Сумщині заявили про загибель посівів озимої пшениці на 440 гектарах
Комісія з ТЕБ і НС ухвалила таке рішення з урахуванням масового пошкодження і загибелі посівів сільськогосподарських культур в результаті небезпечних природних гідрометеорологічних явищ не менше ніж 1 тисячі гектарів на підставі постанови Кабміну України №415 від 29 березня 2002 року.

За словами Світенка, керівники аграрних господарств зможуть отримати при посередництві облдержадміністрації фінансову підтримку з Резервного фонду держбюджету, а також пільгові кредити у державних банківських установах під майбутній урожай.

Читайте також: У Києві злива з градом затопила вулиці з машинами і поламала дерева: фото, відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: