fbpx
Сьогодні
19:07 06 Тра 2020

Держслужба зайнятості пояснила як отримати допомогу по безробіттю на карантині

Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, які уклали трудові угоди з роботодавцем із числа малого та середнього бізнесу, який до зупинки або скорочення своєї діяльності внаслідок карантину пів року сплачував ЄСВ.

Про це повідомила пресслужба Державної служби зайнятості, передає Укрінформ.

Зазначається, що право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, які уклали трудові угоди з роботодавцем малого чи середнього бізнесу

"Право на допомогу (по частковому безробітттю – ред.) мають застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудовий договір (крім осіб, які отримують пенсію, та осіб, які працюють за сумісництвом). Мова йде про малі та середні компанії, які зупинили або скоротили діяльність на період карантину, сплачували єдиний внесок за загальнообов'язкове державне соціальне страхування протягом 6 місяців, що передували даті зупинення діяльності", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що допомога не надаватиметься, коли роботодавець має заборгованість із виплати заробітної плати та сплати ЄСВ.

Для отримання допомоги роботодавець протягом 30 днів з дня зупинення (скорочення) діяльності має звернутися до центру зайнятості, що знаходиться за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску, та подати 4 документи:

  • заяву на отримання допомоги у довільній формі;
  • копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;
  • відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу;
  • довідку Державної податкової служби про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за останні 6 місяців.

У службі зайнятості також зауважили, що допомога встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові.

Втім, допомога по частковому безробіттю за місяць не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати 4 тис. 273 грн.

Читайте також:

Якщо вдарила криза. Як знайти хорошу роботу на карантині

Як уряди різних країн підтримують бізнес під час карантину?

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як вижити бізнесу під час карантину?

В Україні запустили платформу екологічних вебінарів "Econline Marathon"

У Нью-Йорку Музей модерного мистецтва випустив 5 безкоштовних онлайн-курсів

20 музеїв зі всього світу, які можна побачити онлайн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: