fbpx
Сьогодні
16:30 05 Тра 2020

Завтра Кабмін вб'є медичну реформу, - депутатка "Голосу"

Повернення Кабінету Міністрів до старих методів фінансування закладів охорони здоров'я вб'є медичну реформу, вважає народний депутат із фракції "Голос".

Про це заявила член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова.

"Завтра Кабмін вб'є медичну реформу. Вже готова постанова, яка поверне до старих методів фінансування, і знову будуть платити за пусті ліжка у величезних лікарнях, де головні лікарі їздять не просто на джипах, а яхтах", – написала Устінова.

Завтра КабМін вб'є медичну реформу.Вже готова постанова, якою повернуться до старих методів фінансування, і знову…

Posted by Oleksandra Ustinova on Monday, May 4, 2020

За словами народного депутата, "стара система перемогла", і після того, як Кабмін це підтримає, то станеться "колапс системи", адже 60% медичних закладів уже перейшли на нові правила фінансування.

Парламентар також стверджує, що Кабмін має намір змінити голову Національної служби здоров'я без проведення конкурсу. "За моєю інформацією, завтра на Кабміні (на засіданні Кабміну), щоб провернути це все, хочуть швидко в обхід конкурсу (бо Сovid і можна все – звільняти і призначати кого хочеш) поставлять свою людину керівником Національної служби здоров'я", – зазначила Устінова.

Також член парламентського комітету здоров'я нації, екс-заступник міністра охорони здоров'я і депутатка "Голосу" Ольга Стефанишина вважає, що анонсовані Степановим зміни в реформування системи охорони здоров'я фактично означають скасування медреформи і повертають фінансування за принципом "гроші ходять за головним лікарем".

"Президент України Володимир Зеленський разом з міністром Степановим скасовує медичну реформу. Скасовується принцип "гроші ходять за пацієнтом" і країну штовхають назад в минуле, до формули "гроші ходять за головним лікарем", – сказала вона "Інтерфаксу".

На думку Стефанишиної, якщо уряд підтримає постанову про зміни в реформі і відкат до так званого "історичного фінансування", то українці найближчим часом не побачать реформу охорони здоров'я.

"Пацієнти й надалі будуть платити зі своєї кишені, а лікарі – отримувати мізерну зарплату, так як по всій країні всі рівні: і ті, хто успішний і ефективний, і ті, хто дерибанить гроші і спускає їх у трубу", – підкреслила депутат.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: