fbpx
Сьогодні
23:05 05 Тра 2020

"Слуги народу" попросили КСУ розтлумачити, що таке "гідні умови життя людини"

Народні депутати з фракції "Слуга народу" попросили Конституційний суд розтлумачити слова "гідні умови життя людини" в преамбулі Конституції.

Як повідомляє пресслужба КСУ, 142 "слуги народу" звернулися з письмовим клопотанням щодо положень абзацу 4 преамбули Конституції України, а саме слів "гідних умов життя" в системному зв'язку із положеннями частини другої статті 3, частини четвертої статті 13, частини п'ятої статті 17 Основного закону держави.

Як зазначають ініціатори подання, підставою є "практична необхідність у роз'ясненні та офіційній інтерпретації положень, щоб з'ясувати, які умови життя людини варто вважати гідними з урахуванням соціальної спрямованості економіки держави, а також що є показником гідних умов життя в аспекті головного обов'язку держави утверджувати та забезпечувати права і свободи осіб і громадянина".

"Усунення інтерпретаційних відмінностей у розумінні формулювання "гідні умови життя людини" забезпечить наявність критерію очевидності та створить певні орієнтири для вироблення комплексного підходу для законотворчої діяльності в Україні. Виконуючи конституційні повноваження щодо ухвалення законів, які, зокрема, стосуються системи соціального захисту та соціального забезпечення в Україні, Верховна Рада буде мати єдиний підхід до розуміння поняття гідних умов життя, наведеного в преамбулі Основного Закону", – додали нардепи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: