fbpx
Сьогодні
10:05 05 Тра 2020

Шмигаль: Карантин, найімовірніше, продовжимо і після 22 травня з подальшими послабленнями

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує продовження карантину і після 22 травня у зв'язку з останніми рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, однак допускає подальші його послаблення.

"Найімовірніше, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено й надалі з наступними етапами послаблень, якщо це дозволятиме зробити ситуація із захворюваністю", – сказав він в ефірі "Українського радіо".

Шмигаль нагадав, що ВООЗ 4 травня продовжила режим пандемії та всесвітнього карантину на два місяці.

Глава уряду зазначив, що за час карантину вдалося краще підготувати медичну систему до епідемії. За його словами, в Україні сьогодні понад 2100 апаратів штучної вентиляції легенів, з яких зайняті 138, і підготовлено 33 тис. ліжко-місць для хворих коронавірусом, з яких зайняті менше ніж 2 тис.

"Медсистема відповідає параметрам і першого, і другого етапів, що дає змогу пом'якшувати деякі заходи", – констатував прем'єр.

Він зазначив, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт. За його словами, міський транспорт ходитиме, як ходив, а мери прийматимуть рішення щодо кількості транспорту та зміни його графіка роботи.

Шмигаль уточнив, що відкриття метро для деяких категорій пасажирів планується на третьому етапі послаблень, а для всіх – на четвертому.

Прем'єр водночас зазначив, що після 11 травня застосовуватиметься також адаптивний карантин, коли державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і обласні комісії будуть ухвалювати рішення про впровадження посилених заходів у межах окремих областей, міст, сіл, окремих установ. Він уточнив, що сьогодні лідерами за захворюваністю є Чернівецька, Тернопільська та Івано-Франківська області.

В Україні станом на 5 травня вже 12 697 випадків COVID-19, за добу – 366.

Нагадаємо, що карантин продовжать до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Санлікар Ляшко повідомляє, що епідситуація залишається напруженою, вираженої тенденції до зниження не спостерігається.

Раніше Шмигаль опублікував дорожню карту виходу із карантину з 5 етапів.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: