fbpx
Сьогодні
11:19 05 Тра 2020

Опозиція та три депутати від "Слуги народу" зібрали голоси для скликання позачергової Ради

Фото Reuters

Народні депутати фракцій "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина", "Голос", "Опозиційна платформа – За життя" і члени депутатських груп "За майбутнє" і "Довіра" за підтримки 3 депутатів від "Слуги народу" зібрали 150 підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Про це заявив співголова "ЄС" Петро Порошенко.

"У мене є гарна новина: ми зібрали 150 підписів в умовах, коли "Слуга народу" блокувала, тому що отримала команду не підписувати і не виносити на розгляд (законопроекти ). Завтра ці підписи будуть здані до Верховної Ради. Ми вимагаємо, щоб вже на цьому тижні вони були проголосовані", – заявив Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" 4 травня.

Як сказав Порошенко, підписанти вимагають розглянути три законопроекти. Перший із них передбачає виплату медпрацівникові страховку в разі захворювання 200 тис. грн, а в разі його смерті виплата складе 1,5 млн грн. Друга ініціатива стосується тест-систем і третя – виплати надбавок до заробітних плат медпрацівникам, залученим до протиепідемічних заходів.

"Ми сподіваємося, що не пізніше п'ятниці, а краще в четвер голова Верховної Ради скликає позачергове засідання", – додав політик.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: