fbpx
Сьогодні
20:28 04 Тра 2020

ЗМІ дізнались, як в уряді збираються "поліпшити" медичну реформу

Фото Depositphotos

ЗМІ від джерел з системи охорони здоров'я стало відомо, яким чином влада збирається "поліпшити" другий етап медичної системи. Про те, що не допустить другого етапу медреформи в нинішньому вигляді, сьогодні заявив президент Володимир Зеленський.

За інформацією LB.ua, план полягає в тому, щоб скасувати контракти з усіма 1645 установами, які підписала НСЗУ.

І гроші розподілити не за принципом, який закладає реформа – залежно від кількості послуг – а за історичним принципом, тобто, кожна установа отримає стільки, скільки в 2019 році.

По суті, це є скасуванням другого етапу реформи.

Таким чином, успішні медустанови, які повинні були отримати більшу кількість грошей, тому що до них звертається більша кількість пацієнтів, не отримають цих грошей, зате ті медустанови, які через малу кількість пацієнтів і низьку якість послуг опинилися під загрозою закриття, тепер не закриються, а продовжать отримувати бюджетні кошти.

"Щоб вистачило грошей, збираються також скасувати деякі пакети пріоритетних послуг – ендоскопію, пологи, неонатологію. Тобто, безкоштовних обстежень і пологів не буде", – говорить джерело.

У разі, якщо план буде затверджений, приватні клініки, які підписали контакти з НСЗУ, в цьому році від держави взагалі нічого не отримають.

Із заявою про те, як зміниться реформа, завтра вранці повинні виступити міністр охорони здоров'я Максим Степанов, голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький і головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Раніше Зеленський заявив, що через новий механізм фінансування може бути звільнено близько 50 тисяч медиків та закрито 332 лікарні. Тому медичну реформу потрібно "поліпшувати".

Нагадаємо, що карантин продовжать до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Нарада в Офісі президента: На цьому тижні країна готується до послаблення карантину.

В Україні станом на ранок 4 травня підтвердили 12 331 випадків COVID-19, за добу – 418.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: