fbpx
Сьогодні
11:57 04 Тра 2020

В Україні не існує сертифікованих костюмів біологічного захисту від COVID-19, - міністр

В Україні немає сертифікованого виробництва, яке може виготовляти костюми біологічного захисту для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 4 травня.

"Одним із пріоритетних завдань МОЗ є забезпечення наших медичних закладів та медичних працівників засобами індивідуального захисту – це маски, респіратори, костюми біологічного захисту, а також необхідне медичне обладнання.

Апарати штучної вентиляції легень ми намагаємось закупити саме в українського виробника. Вони відповідають всім необхідним стандартам, проте їхня вартість дешевша ніж в європейських та світових аналогів.

За відповідними стандартами у нас також виготовляються маски та респіратори, але для збільшення їхньої кількості необхідно переоснащувати відповідні підприємства.

Що стосується костюмів біологічного захисту, в Україні не існує сертифікованого виробництва саме тих костюмів біологічного захисту, які використовуються медичними працівниками для безпечного виконання своєї роботи під час лікування хворих на COVID-19″, – повідомив міністр.

За словами Степанова, задля такого виробництва потрібно зробити відповідне переоснащення підприємств і в цьому має допомогти держава.

МОЗ планує провести відповідні консультації з виробниками стосовно того скільки часу та якої допомоги вони потребують для відкриття виробництва.

"На рівні міністерства економіки потрібно створити відповідну робочу групу, відпрацювати ці питання та запустити виробництво необхідних речей саме в Україні", – додав очільник міністерства.

Нагадаємо, що МОЗ розпочало перевірку регіонів, щодо якості костюмів індивідуального захисту для медичних працівників.

А інформацію про закупівлю костюмів для медиків за завищеною ціною Максим Степанов назвав маніпуляцією.

При цьому, раніше народний депутат від партії "Голос" Олександра Устінова оприлюднила інформацію про закупку МОЗом засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для лікарів за ціною 488 грн за одноразовий костюм. При тому, що українські виробники поставлять костюми по 245 грн за штуку.

Відомо, що МОЗ звинуватило у злочині держпідприємство "Медзакупівлі" під час спроби купити костюми лікарям: тепер купуватимуть самі.

Раніше у МОЗ пояснили, чому не купують українські захисні костюми для медиків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: