fbpx
Сьогодні
22:25 04 Тра 2020

Українські лікарі влаштували протест через борги за роботу з COVID-19: фото, відео

Весь колектив медиків Вінницької районної лікарні вранці 4 травня вийшов на протест через недотриману обіцянку влади про виплату 300% надбавок за роботу з хворими на коронавірус COVID-19.

Як повідомляє "33 канал", в палатах з інфекційними боксами залишилися тільки 10 медсестер і лікарів. Решта персоналу підтримала мітинг і вишикувалася в масках під стінами медзакладу.

Люди вимагали від головного лікаря лікарні та від керівництва Вінницької РДА виконання обіцянок президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"Ми не втекли з цієї "передової"! Не сховалися у відпустках або на лікарняних! Покинули своїх дітей, чоловіків і батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично в лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайною ставкою. А лікарям по 1,68 грн! Це як? Пообіцяли в Києві і забули?", – обурилися співробітники лікарні, куди привозять хворих з підозрою на COVID-19 з усієї Вінницької області.

Але, незважаючи на заклики медиків, районні чиновники і адміністрація лікарні лише сказали в своє виправдання, що є неузгодженість між центральним і місцевими бюджетами щодо надбавок.

Через дві години акції лікарі й медсестри прибрали плакати зі своїми вимогами, однак запевнили, що нагадають про них.

У разі невиконання обіцянок владою персонал пообіцяв, що знову вийде мітингувати через тиждень.

 

Раніше Зеленський заявив, що через новий механізм фінансування може бути звільнено близько 50 тисяч медиків та закрито 332 лікарні. Тому медичну реформу потрібно "поліпшувати".

Нагадаємо, що карантин продовжать до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Нарада в Офісі президента: На цьому тижні країна готується до послаблення карантину.

В Україні станом на ранок 4 травня підтвердили 12 331 випадків COVID-19, за добу – 418.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: