fbpx
Сьогодні
19:48 04 Тра 2020

Президент вніс зміни до положення про службу в СБУ

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження військової служби у Службі безпеки України (СБУ).

Про це йдеться в указі президента.

Відповідно до внесених змін, граничний вік перебування на службі в СБУ визначається відповідно до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", – до 45 років для рядових, сержантів і старшин; до 45 років для молодшого офіцерського складу; до 50 років для старшого офіцерського складу; до 55 років для полковників і до 60 років – для вищого офіцерського складу.

Крім того, у положенні зазначено, що на військову службу за контрактом в СБУ приймаються громадяни України згідно з вищевказаним законом.

Положення доповнено пунктом про призупинення служби для тих, хто самовільно залишив підрозділ СБУ, дезертирував або добровільно здався в полон. Для цих осіб призупинення служби здійснюється з дня внесення відповідних відомостей до ЄРДР на підставі заяви за підписом голови СБУ або його заступників.

Після припинення служби такі особи звільняються від посад, призупиняються контракт про проходження військової служби, а також виплата грошового та інших видів забезпечення. Час призупинення військової служби не зараховується в строк вислуги, на осіб не поширюються пільги і соціальні гарантії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: