fbpx
Сьогодні
13:01 04 Тра 2020

Кличко дозволив продавати "каву із собою" після протесту підприємців під КМДА

Фото: Громадське

Представники малого бізнесу, які працюють у сфері мобільного харчування, 4 квітня протестували під будівлею Київської міської державної адміністрації, вимагаючи дозволити їм продавати «каву із собою».

Про це з місця події повідомив журналіст hromadske, вказавши, що під будівлею приблизно сотня людей, ситуацію контролюють правоохоронці.

«Зараз тут представники тих підприємств, які працюють у сфері мобільного харчування. Тобто кава в пакетах «на виніс» через віконце», — розповів один з мітингарів Олексій Бусаєав.

Він пояснив, що у рішенні Кабінету міністрів про карантинні заходи прописали й заборону роботи закладів мобільного харчування, а згодом це виправили, дозволивши працювати. Натомість КМДА вирішила не відновлювати роботу цього сегменту.

«Кабінет міністрів у себе це змінив, тобто вони сказали, що можна працювати: McDonald's працює, KFC працює. А КМДА не відкорегувала відповідно до (постанови — ред.) Кабінету міністрів ці пункти», — розповів він.

Водночас підприємець зазначив, що міський голова Києва Віталій Кличко особисто пообіцяв внести корективи, дозволивши бізнесу працювати.

«Коли ми вийшли, вони зрозуміли, що в них є такий пункт, тому вони ухвалили рішення і сказали, що «з задоволенням, ми за те, щоб працював такий бізнес»… Особисто сказав Віталій Кличко», — розповів Олексій Бусаєав.

За його словами, столична влада пообіцяла сьогодні підготувати ці норми, щоб вже завтра, 5 травня, бізнес мобільного харчування міг почати працювати «із собою».

Напередодні, 3 травня, у центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

 

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: