fbpx
Сьогодні
15:03 04 Тра 2020

Кабмін: Області з найвищою захворюваністю COVID-19 підуть на "адаптивний карантин"

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що області з найвищою захворюваністю підуть на "адаптивний карантин" після зняття певних обмежень 11 травня, а якщо буде негативна тенденція, то обмеження звужать.

Пр це йшлося на позачерговому засіданні уряду.

"Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області – Чернівецька, Івано-Франківська, де дуже високий рівень захворюваності. Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке ж як у інших областях і ми вважаємо, що треба вводити механізм адаптивного карантину, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь – це буде менше.

Ми будемо далі аналізувати ситуацію, якщо ми побачимо негативну тенденцію, то обмеження будемо звужувати", – сказав Степанов.

Міністр зазначив, що наразі Україна уже 17 днів поспіль реєструє від 400 до 600 нових хворих на коронавірус.

Степанов додав, що подібна стабільність дозволяє ввести з 11 травня пом'якшення, водночас у цій постанові мають бути прописані карантинні обмеження для закладів, які відкриються.

Денис Шмигаль також сказав, що відповідальність за сплеск хвороби у певних регіонах після прийняття рішення про адаптивний карантин буде нести місцева влада.

"11 травня необхідно буде провести комісії в областях, провести Національну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і прийняти рішення в залежності від ситуації, що склалася станом на 11 травня в трьох областях-лідерах (по захворюваності COVID-19) щодо введення окремих карантинних обмежень в регіонах, де епідситуація гірше, ніж в цілому по країні. Такий адаптивний механізм карантину ми будемо використовувати протягом року", – додав він.

Санлікар Ляшко повідомляє, що епідситуація залишається напруженою, вираженої тенденції до зниження не спостерігається.

Шмигаль: Карантин продовжать до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Нарада в Офісі президента: На цьому тижні країна готується до послаблення карантину.

В Україні станом на ранок 4 травня підтвердили 12 331 випадків COVID-19, за добу – 418.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: