fbpx
Сьогодні
16:23 04 Тра 2020

До Конституційного суду надійшло подання про визнання неконституційним закону про ринок землі

До Конституційного Суду України надійшло подання щодо конституційності закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення".

Про це повідомила пресслужба КС.

"Сьогодні, 4 травня 2020 року, до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 року № № 552-IX та окремих положень Земельного кодексу України".

За інформацією суду, суб'єкт права на конституційне подання вважає, що оспорюваний закон не відповідає низці статей Конституції України.

Народні депутати фракції ВО "Батьківщина" та члени депутатської групи "За майбутнє" заявляли раніше, що подадуть позов до Конституційного Суду про необхідність визнання неконституційним закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Зеленський підписав закон про ринок землі: Україна чекала на це з часу здобуття незалежності.

Нагадаємо, що Верховна Рада 31 березня у другому читанні та в цілому проголосувала за проєкт закону № 2178-10 про відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: