fbpx
Сьогодні
21:05 03 Тра 2020

Жінки більше, ніж чоловіки готові дотримуватися карантину, - опитування

Жінки дещо більше ніж чоловіки згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно (60% жінок проти 57% чоловіків).

Про це йдеться в опитуванні КМІС.

"Жінки дещо більше ніж чоловіки згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно (60% жінок проти 57% чоловіків). 12% чоловіків відповіли, що готові бути на карантині не більше місяця, середі жінок таку відповідь дали 9%, інші різниці незначущі", – йдеться в опитуванні.

Найбільше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед старшої категорії населення, 60-70+ років (73%), найменше – серед молоді, 18-39 років (53%).

Молодь (18-39) дещо більше за інші категорії не дотримується вимог карантину, бо вважає їх надмірними (7%);

Найбільше тих, хто не дотримується карантину, тому що змушений працювати поза домом, в категорії 40-59 років (16%), найменше серед старшої категорії 60-70+ (4%)

Найменше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед людей з початковою освітою (47%); інші різниці несуттєві;

Більшість тих, хто не дотримується карантину із-за роботи поза домом, серед людей з початковою освітою (14%).

Більшість тих, хто не дотримується карантину із-за надмірних вимог, також серед людей з початковою освітою (14%), в інших категоріях таких відповідей значно менше: вища освіта – 4%, середня – 3%, середня спеціальна – 2%.

За регіональним розподілом особливих розбіжностей не виявлено.

З 22 по 31 квітня 2020 року КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2024 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%.

Нагадаємо, що головному санлікарю Ляшку українці довіряють більше, ніж Степанову і Супрун, – опитування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: