fbpx
Сьогодні
12:25 03 Тра 2020

У КВУ розповіли, як депутати ходили в Верховну Раду під час карантину

Народні депутати проігнорували майже половину голосувань

Під час карантину народні депутати гірше брали участь у голосуваннях Верховної Ради, повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

Так, з початку карантину відбулося вісім пленарних засідань парламенту (17, 30 березня, 13, 16 і 24 квітня), на яких було проведено 384 голосування.

"У середньому один депутат узяв участь (натиснув "за", "проти" або "утримався") тільки на 57% голосувань Ради. Отже, народні депутати проігнорували майже половину голосувань під час карантину. Це найнижчий показник за весь час роботи ВР IX скликання", – йдеться в повідомленні.

Для порівняння: у березні показники участі в голосуваннях були 66%, у лютому – 73%, у січні – 82%, у грудні – 79%, у листопаді – 80%, у жовтні – 65%, у вересні – 71%, відзначають у КВУ.

Загалом 51 народний депутат узяв участь у менш як 10% голосувань Ради під час карантину. Троє депутатів узяли участь у 100% голосувань (Бакумов, Мазураш, Литвинов).

Активно голосували депутати "Слуги народу" (в середньому взяли участь у 84% голосувань) та "Європейської солідарності" (75%). У групи "Довіра" показники на рівні 64%, у "Голосу" – 57%, в ОПЗЖ – 56%, у "Батьківщини" – 50%. Депутати групи "За майбутнє" в середньому взяли участь лише в 39% голосувань.

"Під час карантину народні депутати розглядали не тільки закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом, а й низку інших важливих рішень. Зокрема, ухвалили так званий закон про ринок землі, який мав багато правок. Саме це суттєво вплинуло на низькі показники участі депутатів у голосуваннях. Адже традиційно розгляд поправок сприймається багатьма депутатами як технічне голосування, у яке не варто особливо вникати. Однак, крім цього, деякі фракції та групи свідомо саботували голосування з окремих питань, мотивуючи це своєю політичною позицією та повним неприйняттям запропонованих законодавчих змін", – наголосив голова КВУ Олексій Кошель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: