fbpx
Сьогодні
14:56 03 Тра 2020

Мери Львова та Івано-Франківська підтримали міського голову Черкас у скандалі навколо припинення карантину

Мер Львова Андрій Садовий та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків висловили підтримку своєму колезі — міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, стосовно якого через рішення про послаблення карантину порушили кримінальну справу.

Про це вони написали на своїй сторінках у Facebook.

Садовий закликав «припинити будь-які переслідування мера Черкас», бо таким чином він висловлював думку громади. Мер Львова вважає, що уряд має делегувати містам більше самостійності у прийнятті рішень стосовно карантинних обмежень. Таку пропозицію він подав у Кабмін минулого тижня.

«За всіма публічними перепалками ми ризикуємо забути, що вчимося жити з коронавірусом. Найменше, що я б хотів зараз отримати, — це колапс у органах державної чи місцевої влади. Тому кожен крок має бути виваженим», — вважає Садовий.

За всіма публічними перепалками ми ризикуємо забути, що вчимося жити з коронавірусом. Найменше, що я б хотів зараз…

Posted by Андрій Садовий on Saturday, May 2, 2020

У той же час, Марцінків заявив, що, відкриваючи справи на мерів, у країні хочуть «знищити місцеве самоврядування».

«Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, відкрили купу справ на мерів, забрали кошти у громад, закріпачили українців щодо виїзду за кордон, продали землю, обдурили з доплатами медикам! Підтримую мера Черкас Боднаренка!!! Карантин один для всіх, а не для обраних!!!», — написав Марцінків.

Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, повідкривали купу справ на мерів, забрали кошти в громад,…

Posted by Руслан Марцінків on Saturday, May 2, 2020

Нагадаємо, раніше мер Черкас опублікував листування з нібито першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. У листуванні особа, підписана як Трофімов, погрожує меру міста діями за послаблення карантину. Водночас в ОП заперечили причетність своїх співробітників до цього листування.

Перший заступник керівника ОПУ Трофімов також відреагував на нібито переписку з мером Черкас, назвавши її "фейком та політичною технологією".

Крім того, вчора президент Зеленський передав Бондаренку "полум'яний привіт" від правоохоронних органів та пригрозив юридичною відповідальністю за порушення карантину. 

Раніше поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень з 1 травня.

Аваков пригрозив меру Черкас через рішення послабити карантин: Ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!

У свою чергу, мер Черкас, де влада самовільно послабила карантин, записав відеозвернення, у якому відповів на порушену кримінальну справу.

Також мер Черкас сказав: Передумовою для ослаблення карантину в місті стали нерівні умови для підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: